1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Модернизират зоологическата градина в Пловдив

Модернизират зоологическата градина в Пловдив

Снимка:

Предвижда се и изграждане на "Учебно-развлекателен център"

След 38 дни Пловдив ще разполага с идеен и технически проект за реконструкция и модернизация на зоологическата градина в парк "Отдих и култура". Обявената в началото на август конкурсна процедура приключи и договорът с класираната на първо място проектантска фирма  "Грал дизайн" с управител арх. Григор Ставракев вече e подписан, съобщи зам.-кметът Розалин Петков.

Предвижда се реконструкция и реновиране на съществуващата инфраструктура на 9-декаровата територия на сегашния зоопарк и двуетапно разширяване на площта на север и юг с цел създаване на нови експозиционни площи, пише gradat.bg.

Предвижда се увеличаване на многообразието на животинските видове, създаване на нова алейна мрежа, детски кътове, зони за отдих и рекреация, както и паркинг за автомобили и автобуси. Предвижда се и изграждане на "Учебно-развлекателен център", обединяващ зала за 5D прожекции (120 кв. м), лятно ‘‘зооучилище", зони за рекреации, кафе (75 кв. м), терариуми и малки аквариуми (900 кв. м). Засега общината се отказва да реализира идеята си за аквариум, тъй като се оказва твърде скъпа.

Първият етап от бъдещото разширение на зоопарка обхваща 3.5 дка. По предварителни разчети за неговата реализация ще са необходими 1,2 млн. лв., които ще бъдат заложени в общинския бюджет за 2014 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.