1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Мораториум върху строителството на 10 плажа по Черноморието иска БСП

Мораториум върху строителството на 10 плажа по Черноморието иска БСП

От левицата настояват и за създаването на нов национален парк

От БСП предлагат проект за решение за създаване на временна комисия за обсъждане на налагане на мораториум върху строителството на територията на 10 плажа по Черноморското крайбрежие. Това заяви „червеният” депутат Димчо Михалевски, цитиран от БГНЕС.

Колегата му Петър Курумбашев пък заяви, че е учуден от действията на министъра на околната среда Нона Караджова, която отказва да обяви за защитени територии определени райони. „Чудя се за кого са тези защитени зони - за природата или за определени инвеститори, близки до властта, които получават разрешителни за строеж и се облагодетелстват”, каза той.

От левицата настояват и за създаването на нов национален парк, както и конкретни мерки в областта на законовите ангажименти на правителството и законодателството.

Морските плажове, върху които „червените” искат мораториум са Иракли – Кара дере, Камчийски пясъци-Шкорпиловци, Дуранкулашко езеро-Св. Анна, Крапец, Шабленски езера, Корал, Аркутино, Дюни и Маслен нос (брегът и плажовете между "Перла" и резерват Ропотамо).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.