1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Морето предизвика свлачище около къмпинг "Ахелой" в община Поморие

Морето предизвика свлачище около къмпинг "Ахелой" в община Поморие

Водата е "погълнала" около 200 метра от плажа

Морето предизвика свлачище около къмпинг "Ахелой" в община Поморие. Водата е "погълнала" около 200 метра от плажа. Паднала е и част от подпорната стена, която се намира там. Това каза кметът на Поморие Иван Алексиев, цитиран от БНР. Бедственото положение в общината е отменено, но кризисният щаб продължава да работи

Тази сутрин бе направен и оглед на щетите. Те в момента се изчисляват. Алексиев все още не може да посочи колко средства ще бъдат необходими, но най-неотложно било укрепването на дигите около булевард "Яворов" в Поморие. Той бе залят от морето, а там има жилищни сгради. В района на булеварда е отцепена пешеходната зона. Тя е опасна и там не се допускат хора. Лентата за автомобили бе обледена от водата, но вече е почистена и опесъчена.

Алексиев каза, че ще разчита на средства не само от държавата, но и от местния бюджет, а както и на пари от оперативни програми, за да се справи със щетите. Кметът на Поморие припомни, че общината вече е спечелила проект за брегоукрепване на стойност 1,1 милиона лева.

След нормализиране на температурите ще бъдат направени спешни ремонти на дигата на крайбрежната улица в Поморие. В основата на стената там са се появили дупки, които трябва спешно да бъдат поправени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.