1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Мощна снежна буря в югозападните райони на САЩ

Мощна снежна буря в югозападните райони на САЩ

Заради заледявания и нулева видимост са затворени много магистрали

Мощна снежна буря в югозападните райони на САЩ доведе до прекъсване на занятията в училищата. Заради заледявания и нулева видимост са затворени много магистрали. Националната служба по метеорология предупреди автомобилистите, че движението по повечето шосета е опасно, а на места и невъзможно. На собствениците на частни автомобили бе препоръчано да не излизат на път, предаде ИТАР-ТАСС.

Силната снежна буря причини смъртта на двама души в Колорадо, предаде ИТАР-ТАСС. Заради заледяванията автобус със затворници се обърна. Загинал е един затворник и един служител на охраната, предава БТА. Деветима човека са ранени и настанени в болница с различни по тежест травми. В щатите Ню Мексико, Оклахома, Канзас и Колорадо снежни вихрушки заледиха повечето от пътищата и властите затвориха движението по много от тях.

В Ню Мексико бушуват виелици, като скоростта на вятъра достига до 72 км в час. Синоптиците прогнозират снежната покривка да достигне 40 см.

Заради снежната буря спря и работа ядрената лаборатория в Лос Аламос, щата Ню Мексико. Тя заема площ от 9,3 хиляди хектара, на които са разположени около 2 хиляди сгради, включително подземно хранилище за радиоактивни материали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.