1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ даде нова отсрочка за представяне на доклада за оценка на въздействието върху околната среда по проекта "Бургас-Александруполис"

МОСВ даде нова отсрочка за представяне на доклада за оценка на въздействието върху околната среда по проекта "Бургас-Александруполис"

Досега докладът е отхвърлян три пъти

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ е уважило искането на международната проектна компания "Транс-Болкан пайплайн" за удължаване на срока за представяне на преработения доклад за оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ по проекта "Бургас-Александруполис", съобщава Дарик радио.

Компанията, създадена за реализиране на проекта за строителството на нефтопровода "Бургас-Александруполис", е внесла искането в средата на юли. МОСВ е уважило искането на "Транс-Болкан пайплайн" за удължаване на срока до 30 септември 2011 г.

Руската държава има 51% дял в компанията "Транс-Болкан пайплайн", а Гърция и България си разделят по 24.5%.

По изчисления на Москва София дължи 7.3 млн. евро вноска за замразения проект. В средата на юли кабинетът увеличи капитала на "Проектна компания нефтопровод Бургас - Александруполис БГ" със 150 000 лв. за минимално поддържане на дейностите по проекта. Очакваният капацитет на тръбата е 35 млн. т годишно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.