1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ е домакин на мисия на Комитета по химикали и биотехнологии към ОИСР

МОСВ е домакин на мисия на Комитета по химикали и биотехнологии към ОИСР

Мисията ще продължи с посещение на две предприятия

Министерството на околната среда и водите е домакин на мисия на Комитета по химикали и биотехнологии на Организацията за икономическо сътрудничество и  развитие (ОИСР), която се провежда в периода 25 – 27 юли 2023 г. като част от предприсъединителния процес на страната към ОИСР.

По време на първия ден от посещението беше направен преглед на съответствието на националното законодателство, политики и практики в сектора на химикалите с правните инструменти на ОИСР в тази област.

Eкипът на ОИСР даде положителна оценка на процеса и постигнатото до момента, като информира, че след участието на България в заседанието на Комитета по химикали и биотехнологии през февруари 2024 г., комитетът ще излезе с окончателно становище относно приключването на прегледа.

Мисията ще продължи с посещение на две предприятия (с нисък и висок рисков потенциал), с цел запознаване с практическото прилагане и контрола по прилагането на законодателството в областта на химикалите. Предвиждат се срещи и със заинтересованите страни, които включват представители на Експертния съвет за оценка на приоритетни вещества към министъра на околната среда и водите, научната общност, неправителствения сектор и бизнеса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.