1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ е отчело над 1 млн. лв. приходи от концесионната дейност за минерална вода

МОСВ е отчело над 1 млн. лв. приходи от концесионната дейност за минерална вода

16 концесионери са изпълнили в срок финансовите си задължения за първото тримесечие на годината

Комисията за контрол на концесионните договори към министъра на околната среда и водите прие отчета за изпълнението на финансовите задължения на концесионерите на минерална вода - изключителна държавна собственост, за първото тримесечие на 2013 г.
 
Към края на март т.г. действащите в Министерството на околната среда и водите концесионни договори за минерална вода  са 18 на брой.
 
16 концесионери на минерална вода – изключителна държавна собственост, са изпълнили в срок финансовите си задължения за първото тримесечие на годината. Министерството на околната среда и водите е отчело пред Министерството на финансите общи приходи от концесионната дейност за минерална вода в размер на 1 136 466 лв. за първите три месеца от годината. От тях 605 131 лв. са приходите от концесионно плащане по сметката на  МОСВ. 
 
От своя страна министерството е превело по сметка на общините приходи от концесионното плащане  в размер на 274 832 лв. Законът за водите предвижда 30 процента от приходите от концесионна дейност да постъпват в бюджетните сметки на общините, на чиято територия се намира съответното находище на минерална вода – изключителна държавна собственост, с цел подпомагане на общинските дейности. 
 
Приходите от неустойки и лихви по сметката на МОСВ са 18 277 лв. Приходите от ДДС са 238 226 лв., които Министерството на околната среда и водите е превело по сметка на Държавния бюджет.
 
Двама от концесионерите не са изпълнили финансовите си задължения за отчетния период. Съгласно клаузите на концесионните договори те имат 30-дневен срок за изпълнението им.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.