1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ организира семинари за незаконната търговия със защитени видове

МОСВ организира семинари за незаконната търговия със защитени видове

11- те еднодневни форума ще се проведат между 18 юни и 2 юли 2012 г. в различни градове на страната

Между 18 юни и 2 юли 2012 г. ще се проведат общо единадесет еднодневни семинара в различни градове на страната с цел да се подобри взаимодействието между институциите срещу бракониерството и незаконната търговия със защитени видове, организирани от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

В семинарите ще участват експерти от МОСВ, включително регионалните инспекции по околната среда и водите, държавни ловни и горски стопанства, Главна дирекция "Криминална Полиция" към Министерството на вътрешните работи (МВР), областни дирекции на МВР, митници, окръжни и районни съдилища и прокуратури, Българската Фондация Биоразнообразие, Българското дружество за защита на птиците, СНЦ "Зелени Балкани", Сдружението за дива природа "Балкани", Българският ловно-рибарски съюз, Съюзът на ловците и риболовците в България, както и спасителни центрове за диви животни в страната.

487 вида животни и 572 вида растения са защитени, съгласно българското законодателство. Най-често обект на бракониерите са хищните грабливи птици. От 3 до 5 години затвор е наказанието за унищожаване на защитени видове. Глобите достигат до 20 000 лева за физически и до 30 000 лева за юридически лица. За последните две години, на граничните пунктове и в страната са конфискувани много редки птици и животни: папагали, орли, костенурки, змиорки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.