1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МОСВ получава годишната награда по случай Световния ГИС ден

МОСВ получава годишната награда по случай Световния ГИС ден

Повече от 15 години министерството активно използва ГИС технологии за подпомагане опазването на околната среда

Министерство на околната среда и водите е номинирано за годишната награда „Дългогодишно стратегическо използване на Географските информационни системи за опазване на околната среда на България” по повод Световния ГИС ден.

Министър Нона Караджова ще получи наградата по време на официалното честване на Дванадесетия световен ден на Географските информационни системи на 17 ноември 2010 г., сряда, от 19,00 часа в Централния военен клуб в столицата. Наградата се връчва на организации в България, които са вложили усилия и ресурси и имат стратегически постижения в използването на ГИС технологиите.

Повече от 15 години МОСВ активно използва ГИС технологии за подпомагане опазването на околната среда и управление на природните ресурси, главно в сферите на управление на водите, националните паркове, защитени територии, биоразнообразие и др. Екипът на министерството приема високото отличие с разбирането за стратегическото значение, което Географските информационни системи имат за устойчивото развитие и опазване на околната среда в България.

 

Етикети МОСВ, ГИС, награда
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.