1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МЗХ организира обучение по проблема с популацията на безстопанствените кучета в България

МЗХ организира обучение по проблема с популацията на безстопанствените кучета в България

Основни лектори на двудневния семинар са експерти от Великобритания и Холандия, които ще представят опита от своята европейска практика

Обучение на тема „Прилагане на устойчиви практики за решаване на проблема с популацията на безстопанствени кучета в България” ще се проведе за първи път у нас днес, 19 октомври, съобщиха от Министерството на земеделието. Събитието се организира от МЗХ, Столична община и Фондация за защита на общинските кучета (FPCC)-Англия, със съдействието на Национално сдружение на общините и Фондация „Помощ за животните – България”. Форумът ще се проведе в рамките на два дни (19-20 октомври 2010 г.) в Резиденция Бояна, зала „Триадица” от 10.30 часа.

Целта на форума е провеждането на обучение на представителите на общинските служби по екология и на приютите от цялата страна, както и на експерти от Националната ветеринарномедицинска служба във връзка с решаване на проблема с популацията на безстопанствените кучета. Провеждането на такова обучение е първото по рода си и мащаба си в България и се налага предвид спецификата на ситуацията в страната и необходимостта от бързото, ефективно и трайно овладяване на популацията от безстопанствени животни.

По време на семинара ще бъдат разгледани въпроси във връзка с методите за преброяване на безстопанствените животни, съответствието на броя на безстопанствени животни към броя на жителите на дадено населено място с оглед изграждането на приюти, както и съвременните начини за прилагане на осиновителни програми за животни. Основни лектори на двудневния семинар са експертите от Великобритания и Холандия – Робърт Коутс Смит и Натали Клинге, които ще представят опита от своята европейска практика.

В обучението ще вземат участие представители от общинската служба по Екология на всички 28 общини на областните градове, представители на всички регионални приюти, голям брой по-малки общини, ветеринарните факултети и официални ветеринарни лекари по хуманно отношение към РВМС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.