1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МЗХ ще участва в Седмицата на гората с информационен щанд по ПРСР

МЗХ ще участва в Седмицата на гората с информационен щанд по ПРСР

Събитието ще се проведе в Благоевград от днес до 7 април

Всяка първа пълна седмица на месец април се отбелязва най-значимото събитие за всички лесовъди и за работещите в системата на горите от цялата страна – Седмицата на гората. Тази година тя ще се проведе от днес до 7 април под мотото „Гората и ние”.

Една трета от територията на България е гора, като горските територии се увеличават и това е устойчива тенденция през последните години. По естествен начин горите у нас се увеличават средно с 40 000 дка, а средногодишно по изкуствен начин се залесяват около 25 000 дка.

Днес, 01 април, Министерство на земеделието и храните ще участва в Седмицата на гората с информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013 г./ Събитието ще се проведе в Община Благоевград - зала “22 септември”, площад "Георги Измирлиев".  Официален гост на откриването на Седмицата на гората ще бъде министърът на земеделието проф. Иван Станков.

Експерти от МЗХ и Националната служба за съвети в земеделието ще запознават  посетителите с начините за инвестиции и финансиране по ПРСР. Те ще информират гражданите за новостите по мерките, засягащи отрасъла горско стопанство и дърводобивната промишленост, както и за предстоящия прием на заявления по актуални мерки от Програмата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.