1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МЗХ ще внесе в прокуратурата сигнал за сделката за Камчия

МЗХ ще внесе в прокуратурата сигнал за сделката за Камчия

Снимка:

Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов

Министерство на земеделието и храните ще внесе в прокуратурата сигнал за сделката за Камчия, съобщи в Берлин министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

Правят се проверки на данни дали при реализирането на сделката, са използвани държавни пари, с които да се подобри инфраструктурата в района около Камчия с цел да се повиши икономическата стойност на територията, каза министърът. Относно сделката за Несебър има съмнителни неща по отношение на начина на придобиване на земите. Трябва да се види дали няма злоупотреба с влияние с власт.

„Появиха се спекулативни заглавия, които гласят „Главният прокурор е скастрил Найденов”, а няма такова нещо. По думите на Цацаров не е работа на прокуратурата да проверява всички сделки”, каза Мирослав Найденов. Когато има съмнение за определена сделка, ще бъде подаден сигнал до прокуратурата.

„В тази си позиция сме единодушни с господин Цацаров. В Министерство на земеделието има комисия, която работи по отношение проверките на сделките. Ако тази комисия има някакво съмнение по отношение на дадена сделка, тогава за тази сделка се подава сигнал до прокуратурата. Нямаме разминаване в позициите си с главния прокурор”, каза още министър Мирослав Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.