1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. МЗХ започва разработване на проект за хидромелиоративна система в България

МЗХ започва разработване на проект за хидромелиоративна система в България

Снимка:

Тя ще бъде на стойност 1,3 млрд. лева

Министерство на земеделието и храните започва разработване на проект за хидромелиоративна система в България. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Въпреки че ни е много кратък мандатът, ние се договорихме със Световната банка за разработването на хидромелиоративната система в България, която ще бъде на стойност 1,3 млрд. лева”, каза министърът. Проектът цели решаване на проблема с напояването и отводняването.

„В някои сектори, както е зърненото производство, до голяма степен лозарството, млечното говедовъдство, птицевъдството нещата стоят наистина сравнително добре, но имаме така наречените по-слаби сектори, каквото е овцевъдството, свиневъдството, производството на плодове и зеленчуци, някои технически култури, с тютюна имаме известни проблеми, както и с етерично-маслените култури, планинското животновъдство и земеделие, това са по-слабите производства”, каза министърът.

Именно тези производства министерството е заложило в програма 2014 – 2020 като приоритетни. На тази база се разработват стратегии, както и мерки как да се развиват по-нататък. В момента се работи и по Програмата за развитие на селските райони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.