1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. На 15 декември започва ски сезонът на Витоша

На 15 декември започва ски сезонът на Витоша

Профилактиката на лифтовете е приключила

"Имам уверението, че след 15 и 16 декември ще има готовност за откриване на сезона". Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя е получила уверение от концесионера "Витоша ски" АД, че е в готовност да обслужва сезона.

"В момента профилактиката на лифтовете е приключила", добави кметът. По думите й към края си са процедурите за отдаването под наем на пистите от Агенцията по горите. "Надяваме се, че ще има сняг на Витоша, а в София да няма, и хората да карат ски", посочи тя.

Миналата зима нямаше ски сезон - "Витоша ски" отказа да пусне лифтовете, защото дружеството нямало как да поддържа съоръженията. Неофициално обаче имаше индикации, че те настояват за промени в Закона за горите, които да им позволят построяването на нови ски писти на Витоша, пише "Дневник".

Заради това в началото на лятото стотици хора блокираха "Орлов мост", като част от протести срещу промени в Закона за горите. По това време парламентът беше разрешил строежа на ски съоръжения. Президентът Росен Плевнелиев наложи вето на закона, след което парламентът се съобрази с критиките му към закона и направи промени в него.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.