1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра

На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°

Днес въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева.

По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, когато са възможни и градушки. Без валежи и предимно слънчево ще остане в западните райони на Дунавската равнина, където ще духа слаб запад-северозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°. В София - около 23°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за май.

Сутринта над Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно и там ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще превали и прегърми, а вятърът временно ще се усили. Максимални температури на въздуха 23-25°. Температурата на морската вода е 16-18°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

В планините на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, но по купесто-дъждовните облаци ще променя посоката и скоростта си. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, а на 2000 метра – около 9°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.