1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. На община Тетевен са необходими близо 120 млн. лева, за да реши ВиК проблемите си

На община Тетевен са необходими близо 120 млн. лева, за да реши ВиК проблемите си

Снимка:

Спешно трябва да се подмени остарялата водопроводна мрежа, според кмета Милен Милев

Близо 120 милиона лева са необходими на община Тетевен, за да реши най-големия си проблем - водоснабдяването и канализацията.  90% от селищата в общината са без вода всяко лято, а отпадъчните води отиват направо в реката без да се пречистват, подчерта кметът Милен Милев, цитиран от БНР.

Според него спешно трябва да се подмени остарялата водопроводна мрежа. Той съобщи, че общината чака одобрение на проект за 60 млн. лева за изграждането на първия етап на водопроводи, канализационна мрежа и пречиствателно съоръжение в Тетевен. Те трябва да бъдат направени до средата на 2014 година. Втората фаза е по проект за около 40 милиона лева и включва голямо водохващане в местността Костина.

С проекти за  17 млн. лв. ще бъде решен проблемът и в село Галата, където без вода и канализация живеят над 3 000 души. До месец трябва да приключи изграждането на водопроводни и канализационни мрежи с пречиствателно съоръжение в село Гложене. То е по проект за 5,5 милиона лева. В момента в реализация е и проект "Воден цикъл" в село Глогово на стойност над 6 милиона лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.