1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над 140 души се включиха в 55-то масово преплуване на Дунав

Над 140 души се включиха в 55-то масово преплуване на Дунав

Проявата се организира от община Свищов

Над 140 души се включиха в 55-ото масово преплуване на Дунав тази събота, организирано от община Свищов. С най-голяма група - 40 ентусиасти се представи Елена. Техният ръководител Величко Казанджиев получи награда за 45-ото участие в преплуването, пише sever.bg.

Елена взе награда и за най-малка участничка. Тя е за 5-годишната Даниела Атанасова, която преодоля успешно дистанцията от около 800 метра. От планинския град бе и най-многобройното семейство, включило се в плувния маратон. Това е фамилията Лазарови в състав Стефан, Марияна, Цветомир, Красимир и Стефчо.

Най-възрастният плувец бе 84-годишният Петър Цветков от Свищов. А сред жените най-възрастната дама скочила в реката бе 69-годишната дебютантка Лиляна Атанасова от село Червена.

Наградата за най-малко момче отиде при Александър Атанасов на 8 години от Самоводене. Приз получи и 71-годишният Михаил Качаунов от В. Търново, който има общо 49 преплувания на Дунав.

Заместник-кметът на Свищов Пламен Александров откри преплуването и връчи на всички участници юбилейни медали. Награди осигури и Областният съвет на БЧК-Велико Търново. За най-нетърпеливите плувци в ранния съботен час бе осигурена рибена чорба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.