1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над 150 топли чаши чай раздадоха в Ловеч

Над 150 топли чаши чай раздадоха в Ловеч

Топлата напитка се предлага цяла седмица и в училищата на Троян

Над 150 топли чаши чай раздадоха в Ловеч доброволци в първия ден на съвместната инициатива на областния управител Ваня Събчева и БЧК, съобщават от Ловеч.

Топлата напитка се предлага цяла седмица и в училищата на Троян, както и в центъра на града. Председателят на БЧК в града д-р Пенко Бамбов организира раздаването на чай в мразовитите дни и в сградата на многопрофилната болница.

Днес, 1 февруари, във фоайето на Областна администрация доброволци на МБЧК в Ловеч приготвяха и приканваха граждани да се сгреят с чаша чай. От това се възползваха възрастни хора и майки с деца, много минувачи в центъра на града. Топъл чай ще се предлага между 10 и 14 часа и утре (2 февруари), и в петък (3 февруари), пише inews.bg.

Миналата седмица областният управител Ваня Събчева изпрати писмо до общините, в което им препоръча да съдействат на доброволците на Червения кръст с помещение на закрито, където те да могат да приготвят и предлагат топъл чай на премръзналите. Инициативата е продиктувана от прогнозите за изключително ниски температури през тези дни. Очаква се през следващата седмица температурите да се повишат и ледените дни да отминат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.