1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над 20 000 посетители видяха пролетните изложения в Международен панаир Пловдив

Над 20 000 посетители видяха пролетните изложения в Международен панаир Пловдив

Проявите се състояха от 19 до 23 март 2014 г.

Над 20 000 посетители от страната и чужбина видяха пролетните изложения в Международен панаир Пловдив и се забавляваха с атракциите в  Дните на семейството, свободното време, хобито и модата. Те се проведоха от 19 до 23 март 2014 г. и включваха: Международна изложба „Природа, Лов, Риболов“, Специализирана изложба „Цветна пролет“, Изложба на общините, Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика, Италиански фестивал на красотата и прическата, международна и национална киноложка изложба. Тази година броят на посетителите надвиши с повече от 1000 миналогодишния. Причина за това бяха многото нови изделия по щандовете на изложителите и забавленията, съпътстващи проявите.

Сред тях много овации събра кулинарното шоу на Ути Бъчваров на 22 март. Макар и с гипсирана ръка, той сготви внушително количество кебап със 100 кг месо от дива свиня и над 70 кг зеленчуци и подправки, използвайки най-големия в България тиган, чийто диаметър е 1.80 метра.  Над 4 часа  бяха нужни на Ути, за да приготви деликатеса, който бе раздаден на посетителите.

Те не подминаха и Международната киноложка изложба, където 18 породи кучета се надпреварваха за шампионски титли по красота. Четириногите състезатели бяха най-интересни за децата, за които  имаше и още една изненада – езда на пони.

Запалените по градинарството изкупиха цветята и овошките на „Цветна пролет“. Те видяха майсторски изпълнения на флористи в Националното състезание по аранжиране на цветя, организирано от посолството на Нидерландия у нас.

Почитателите на лова се наслаждаваха на уменията на обучени соколи, пробваха мерника си в стрелба с лък, арбалет  и въздушно оръжие. Ловците и риболовците имаха възможност да се снабдят с оборудване за своето хоби.

Модни колекции от дамски тоалети,  бебешки и детски дрехи и обувки, трикотажни изделия,  работно облекло и спално бельо  показаха участниците в  Европейския  панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика.

Актуалните тенденции във фризьорството и грима,  новите продукти и  демонстрациите на известни стилисти събраха многобройна публика на Италианския фестивал на красотата и прическата.

Трима от посетителите получиха награди от Международен панаир Пловдив. Риболовен прът, дълъг 3.30 метра, спечели пловдивчанинът Атанас Харизанов, Ангел Захаринов от град Септември се сдоби с рибарска чанта с аксесоари, а Сурпина Семерджиева от Пловдив -  с риболовна макара модел Drake 4000. Печелившите талони от томболата с анкетни карти бяха изтеглени на 23 март, когато приключиха Дните на семейството, свободното време, хобито и модата.

„Комбинирането на изложения с такава тематика се оказа добре работеща формула. От съчетанието на бизнес и атракции са доволни и изложителите, и посетителите. Получава се истински празник, в който хора от  всички възрасти и с различни интереси откриват нещо ново и се забавляват“, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, който организира проявите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.