1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над 3,1 милиона домакинства и офиси останаха без ток в САЩ заради силни снеговалежи

Над 3,1 милиона домакинства и офиси останаха без ток в САЩ заради силни снеговалежи

Снимка:

Пътища и жп линии са затворени, самолетни полети са отменени

Над 3,1 милиона домакинства и офиси останаха без ток днес в североизточните райони в САЩ заради силни снеговалежи. Близо 60 см сняг натрупа в някои райони през уикенда, предаде Асошиейтед прес. Най-малко 11 души са загинали в бурята. Извънредно положение е обявено в Ню Джързи, Кънектикът, Масачузетс и части от Ню Йорк.

Бурята нанася допълнителни поражения, защото листата по дърветата все още не са опадали и върху тях се натрупва мокър сняг, клоните натежават, чупят се и причиняват щети. Служители казаха, че ще са нужни дни да се възстанови електричеството в районите от Мериленд до Мейн.

Виелицата счупи рекорда за снеговалежи през месец октомври и става все по-силна с придвижването й на север, пише БТА. Общините в западен Масачузетс са най-силно засегнати. Снежната покривка в Плейнфийлд достигна 68,6 см, а в близкия Уиндзор - 66 см. В Джафри, Ню Хемпшир падна 80 см сняг според Националната метеорологична служба. Говорител на службата каза, че в някои райони такива снеговалежи не е имало през последните 100 години.

Пътища и жп линии са затворени, самолетни полети са отменени. Повечето градове в региона отвориха центрове, където измръзнали хора могат да се подслонят и стоплят.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.