1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над 4 млн. лв. ще бъдат дадени за поддържане на националните резервати "Сребърна" и "Бели Лом"

Над 4 млн. лв. ще бъдат дадени за поддържане на националните резервати "Сребърна" и "Бели Лом"

Снимка:

Средствата са осигурени от ОП "Околна среда"

4 милиона и 200 хиляди лева от Оперативната програма "Околна среда" ще бъдат дадени за поддържане и устойчиво управление на националните резервати "Сребърна" и "Бели Лом". Проектът е на Районната екоинспекция в Русе и трябва да приключи през пролетта на 2015-а година. 

Средствата ще бъдат вложени в различни дейности по поддържане и възстановяване на гори, земи и водни площи в двата резервата, както и за рехабилитация на посетителската инфраструктура, строителство на нови съоръжения и образователни програми. Предвижда се за първи път от десет години насам да бъде почистен и укрепен каналът, който свързва езерото "Сребърна" с река Дунав, съобщи ръководителят на проекта Светлана Иванова, цитирана от БНР.

С пари по проекта ще бъде ремонтиран природонаучният музей в резервата "Сребърна" и ще бъдат монтирани камери, които ще излъчват картина от живота на обитателите на езерото върху голям екран в реално време. Резерватът вече има своя страница в интернет. Предстои изработването на информационно-образователни пакети за деца и научнопопулярен филм за резервата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.