1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над по-голямата част от страната преди обяд времето ще бъде предимно слънчево

Над по-голямата част от страната преди обяд времето ще бъде предимно слънчево

Максимални температури между минус 3° и плюс 2°

Днес преди обяд над по-голямата част от страната времето ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Югоизточна България и по Черноморието. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за агенция „Фокус” дежурният синоптик Орлин Лазаров.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – ще се понижава.

След обяд от северозапад ще започне бързо заоблачаване, което до вечерта ще обхване страната. Ще се появи слаб до умерен вятър от югозапад-запад. Максимални температури между минус 3° и плюс 2°, в София – около минус 1°. През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в страната ще започне да прониква нова порция студен въздух; в Западна България ще завали сняг.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има по-значителна облачност, която около обяд временно ще намалее до предимно слънчево време, но до вечерта от запад облачността отново ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури между 0 и 5°. Температурата на морската вода е от минус 1° по северното, до плюс 1° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде слабо 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад-запад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, а на 2000 метра – около минус 10°. Снежната покривка е много дебела, ПСС предупреждава, че тя е нестабилна, навята е на преспи и има много голяма лавинна опасност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.