1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност

Над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност

На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици

Над Западна и Централна България днес отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Възможни са градушки. Над източните райони ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, оставайки без валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максималните температурите, в по-голямата част от страната, ще бъдат между 27° и 32°, в крайните югозападни райони до 35°, в София около 27°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е много близко до средното за Август и през деня ще остане почти без промяна.

По билата на планините ще духа умерен до силен североизточен вятър. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. Главно в планинските райони на Западна и Централна България се очакват краткотрайни превалявания и гръмотевици. Високите била и върхове частично ще са в облачния слой, с мъгла. Дневна температура на 1200 м.н.в около 20°, на 2000 м около 15°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен север-северизточен вятър. Максимални температури 28°-29°, температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.