Надпреварата за купа „Българка“ събра над 130 участници от десет клуба по спортно ориентиране

Снимка:

Дирекцията на парк „Българка“ организира спортен празник по случай 10-годишнината от обявяването на защитената територия

Дирекцията на Природен парк „Българка“ (ДПП) организира спортен празник по случай 10-годишнината от обявяването на защитената територия. Надпреварата за купа „Българка“ събра над 130 участници от десет клуба по спортно ориентиране от цялата страна. Състезанието се проведе тази неделя в архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ и района около музея. Благодарение на професионалната помощ на клуб по спортно ориентиране „Узана“-Габрово, състезанието се проведе по нова карта, която умело съчета предизвикателствата на планинския терен с богатото културно-историческо наследство на природния парк. След едночасов спринт на младите ориентировачи, ДПП “Българка“ организира малък празник за всички състезатели, техните треньори и родители.

Директорът на парка, инж. Мая Радева, връчи 30 медала в пет възрастови групи и много специални награди на всички участници. Състезателите от клуб по спортно ориентиране „Узана“ бяха отличени с 9 златни, 6 сребърни и 5 бронзови медала, с което габровци събраха най-много отличия. Останалите призови места си поделиха децата и младежите от Велико Търново, Дряново, Севлиево, Стара Загора, Троян, Карлово, Търговище, Варна и София. Най-вълнуващо беше преживяването за участниците в двете свободни групи – „най-малки“ - от 4 до 10 години, и „отворена“ група – за всички любители на спортното ориентиране без горна възрастова граница.

ДПП „Българка“ се надява с организирането на подобни инициативи през следващите месеци да превърне еко надпреварата за купа „Българка“ в традиция и предизвикателство за всички любители на алтернативните спортове и природния парк.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.