1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Надпреварата за купа „Българка“ събра над 130 участници от десет клуба по спортно ориентиране

Надпреварата за купа „Българка“ събра над 130 участници от десет клуба по спортно ориентиране

Снимка:

Дирекцията на парк „Българка“ организира спортен празник по случай 10-годишнината от обявяването на защитената територия

Дирекцията на Природен парк „Българка“ (ДПП) организира спортен празник по случай 10-годишнината от обявяването на защитената територия. Надпреварата за купа „Българка“ събра над 130 участници от десет клуба по спортно ориентиране от цялата страна. Състезанието се проведе тази неделя в архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ и района около музея. Благодарение на професионалната помощ на клуб по спортно ориентиране „Узана“-Габрово, състезанието се проведе по нова карта, която умело съчета предизвикателствата на планинския терен с богатото културно-историческо наследство на природния парк. След едночасов спринт на младите ориентировачи, ДПП “Българка“ организира малък празник за всички състезатели, техните треньори и родители.

Директорът на парка, инж. Мая Радева, връчи 30 медала в пет възрастови групи и много специални награди на всички участници. Състезателите от клуб по спортно ориентиране „Узана“ бяха отличени с 9 златни, 6 сребърни и 5 бронзови медала, с което габровци събраха най-много отличия. Останалите призови места си поделиха децата и младежите от Велико Търново, Дряново, Севлиево, Стара Загора, Троян, Карлово, Търговище, Варна и София. Най-вълнуващо беше преживяването за участниците в двете свободни групи – „най-малки“ - от 4 до 10 години, и „отворена“ група – за всички любители на спортното ориентиране без горна възрастова граница.

ДПП „Българка“ се надява с организирането на подобни инициативи през следващите месеци да превърне еко надпреварата за купа „Българка“ в традиция и предизвикателство за всички любители на алтернативните спортове и природния парк.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.