1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Наклонената кула в Пиза ще бъде оцветена в зелено

Наклонената кула в Пиза ще бъде оцветена в зелено

Това италианците ще направят по повод празника Свети Патрик, който ще бъде утре

Наклонената кула в Пиза - една от най-известните забележителности в Италия, ще бъде оцветена в зелено. Това италианците ще направят по повод празника Свети Патрик, който ще бъде утре, предаде БГНЕС.

Оцветяването в зелено на известни забележителности е част от рекламната кампания, която компанията "Туризъм Ирландия" провежда през последните три години. Но наклонената кула в Пиза и Ниагарския водопад са новите попълнения в тазгодишната кампания.

Ниал Гибънс, генерален директор на "Туризъм Ирландия", съобщи, че целта е да се използва уникалната възможност, която Денят на Свети Патрик дава за увеличаване на броя на посетителите. "Ще донесем усмивка на лицата на хората по света и ще предадем послание, че Ирландия предлага най-топлия прием и много забавления, както и забележителна природа и културна дейност", допълни той.

Сградата на Крайслер в Ню Йорк и виенското колело в Лондон са сред известните забележителности, които са включени в проекта. "Много сме щастливи, че толкова известни места и забележителности искат да се присъединят към инициативата ни и към празненствата ни този уикенд", заяви Гибънс.

През 2011 г. близо 1,51 милиона чуждестранни туристи са посетили Северна Ирландия, което е повишение с 6% спрямо предишната година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.