1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Направено е предложение за обявяване на морска защитена територия „Корал“

Направено е предложение за обявяване на морска защитена територия „Корал“

Директорът на РИОСВ - Бургас е назначил комисия, която да разгледа предложението и да вземе решение по него

От Сдружение „Да запазим Корал“ е направено предложение към РИОСВ – Бургас за обявяване на морска защитена територия „Корал“ в землището на с. Лозенец, общ. Царево. Територията обхваща изцяло акваторията пред едноименния морски плаж. Предложението цели опазване на местообитание на китоподобни (морска свиня, афала и обикновен делфин), както и на карагьозови и есетрови риби.

В изпълнение на изискванията на Глава трeта от Закона за защитените територии (ЗЗТ), директорът на РИОСВ - Бургас е назначил комисия, която да разгледа предложението и да вземе решение по него. Комисията ще заседава на 15.06.2022 г. На основание чл. 38, ал. 2 от ЗЗТ са поканени за участие представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Изпълнителната агенция по горите, община Царево и Областна администрация – Бургас.

Решенията на комисията се взeмат с обикновено мнозинство. В случай че предложението се приеме, се подготвя проект на заповед за обявяване на защитена територия. 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.