1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НАСА откри нова форма на живот

НАСА откри нова форма на живот

Бактерията е изградена от арсен и е намерена на дъното на езерото Моно в Калифорния

Американската космическа агенция НАСА е открила съвсем нова форма на живот, която няма биологичния строеж като останалите живи организми на планетата Земя и е изградена на база на арсен, съобщи авторитетният сайт Gizmodo. Сензационното откритие ще бъде обявено на пресконференция в четвъртък.

Животът на земята е съставен от шест елемента: въглерод, водород, азот, кислород, фосфор и сяра. Всяко живо същество – от най-малката амеба до най-големият кит – има една и съща структура. ДНК на всички нас е еднаква.

Откритата от НАСА бактерия обаче е абсолютно различна. Тя е намерена на дъното на езерото Моно в Йосемитски парк в Калифорния, което е богато на арсен. Самата бактерия е съставена от арсен - нещо, което досега се смяташе за невъзможно, макар някои учени да го допускаха на теория.

Последиците от откритието на НАСА ще бъдат огромни, пише технологичният сайт Gizmodo.

Те напълно ще преобърнат представите ни за живите организми и могат да способстват за откриването на същества на други планети, различни от нашата Земя.

Откритието на НАСА показва, че извънземни форми на живот съществуват дори на самата Земя, коментира агенция "Ройтерс". То може да докаже теорията за съществата "в сянка", които обитават агресивни среди.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.