1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Най-големият климатичен риск за Великобритания са наводненията

Най-големият климатичен риск за Великобритания са наводненията

Британското правителство ще вложи 2.1 млрд. паунда в защитни механизми през следващите 4 години

Наводненията ще са най-големият климатичен риск за Великобритания през този век, показва доклад на британското екоминистерство. Анализът показва, че страната ще трябва да плаща средно по 12 млрд. паунда за справяне с наводнения всяка година от днес до 2080, ако предприеме мерки по въпроса.

Летата на Острова ще стават все по-топли, а зимите - все по-меки и влажни. Проучването е откроило най-важните 100 ефекта от климатичните промени и очакваното им влияние върху Великобритания. Според него щетите върху сградите, причинени от наводнения, могат да достигнат между 2.1 и 12 млрд. паунда годишно. В момента стойността им на година е 1.2 милиарда.

Обединеното кралство вече е застрашено от лошото време. През 2007 г. летните наводнения струваха над 3 млрд. паунда, а проблемите свързани с обилните снеговалежи през декември 2010 г. - по 600 млн. паунда на ден, пише "Дневник".

По-обилните валежи през лятото ще причиняват повече наводнения, щети и повреди на инфраструктурата и недвижимата собственост. В дългсрочен план повишаващите се нива на водните басейни ще доведат и до наводнения в крайбрежните райони, сочи докладът.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.