1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Най-големият парк с роботизирани динозаври в света ще бъде изграден в Австралия

Най-големият парк с роботизирани динозаври в света ще бъде изграден в Австралия

Идеята е на ексцентричният австралийски милиардер Клайв Палмър

Ексцентричният австралийски милиардер Клайв Палмър получи зелена светлина от властите в родината си за построяване на най-големия парк с роботизирани динозаври в света, предаде Франс прес.

Палмър планира в увеселителния парк в Кулъм, северно от Бризбейн, да има 160 роботизирани динозаври въпреки протестите на местните хора, които се опасяват, че атракцията ще е много шумна.

"Експозицията" ще включва 5 тиранозавъра, най-големият от които ще достига височина 8,5 метра, както руянгозавър - вид диплодок, висок 10 метра. Роботизираните животни, произведени в Китай, ще могат да размахват опашките си и да премигват с очи, пише БТА.

Това не е единствената ексцентричност на Палмър. През април той разкри, че възнамерява да построи в Китай точно копие на кораба "Титаник", който потъна през нощта на 14 срещу 15 април 1912 г., след като се блъсна в айсберг в северната част на Атлантическия океан.

На въпроса какво го кара да се заеме с подобни проекти, бизнесменът отговори - "Искам да изразходвам парите си, преди да си отида от този свят".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.