1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Най-ниска температура тази сутрин е отчетена в Елхово, термометрите са показвали 19 градуса под нулата

Най-ниска температура тази сутрин е отчетена в Елхово, термометрите са показвали 19 градуса под нулата

Въпреки ниските температури няма регистрирани рекорди и те са нормални за сезона, посочват от НИМХ към БАН

Най-ниска температура тази сутрин е отчетена в Елхово, където термометрите са показвали 19 градуса под нулата. В Стара Загора в ранните часове на деня е било минус 15 градуса, а в Чирпан – минус 13 градуса. Въпреки ниските температури няма регистрирани рекорди и те са нормални за сезона, посочват от НИМХ към БАН.

Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но около обяд в Западна България ще се разкъсва на места и ще намалее до предимно слънчево време. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури ще са между 0° и 5°, в крайните югозападни райони до 7° - 8°, в София - около 3°.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 0° и 2°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал. Температурата на морската вода е около 6° - 7°.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. На отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около минус 2°, на 2000 метра - минус 7°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.