1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. НИМХ: Времето ще бъде предимно облачно, максималните температури днес ще са между 10° и 15°

НИМХ: Времето ще бъде предимно облачно, максималните температури днес ще са между 10° и 15°

Главно в Западна и Централна България с прекъсвания ще превалява слаб дъжд

Днес над страната ще се формира циклон, времето ще бъде предимно облачно и все още сравнително топло. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над източните райони. Там, както и северно от планините, вятърът от юг-югоизток за кратко ще се усили и температурите ще се повишат до 18-19°. В останалите райони от страната максимални температури - между 10° и 15°. В София - около 12°. Главно в Западна и Централна България с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. Вечерта, с ориентирането на вятъра от запад-северозапад, валежите ще се активизират. Ще започне застудяване. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)-БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

По Черноморието ще има предимно значителна облачност. По северното крайбрежие ще превали слаб дъжд, а на юг ще има по-съществени разкъсвания на облачността. Вятърът ще е от юг-югоизток, до умерен, вечерта ще се усили. Максимални температури - между 10° и 15°, в крайните южни райони и по-високи. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо. Ще завали дъжд, над 1500 метра - сняг. Ще духа силен, по откритите и високи части и временно бурен югозападен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 8°, на 2000 метра - около 1°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.