1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ниските температури ще се задържат до почивните дни

Ниските температури ще се задържат до почивните дни

Снимка:

Слаб сняг и умерен вятър ни очакват днес

Ниските температури, макар и не каквито изтърпяхме през последните седмици, ще се задържат до почивните дни, когато идва почти пролетно време.

Слаб сняг и умерен вятър ни очакват днес. Максималните температури на някои места в страната ще са положителни – до 3°, а по Черноморието дори до плюс 5 градуса. Сняг превалява в района на Брезник, Дупница, Сливница, Владая, Бистрица и Вакарел. По-силен вятър духа в областите Видин, Монтана, Плевен, Варна и в района на Бяла Слатина.

В София, както обикновено, е малко по-студено с максимална температура около минус 1°.

В планините остава в сила предупреждението на спасителите за опасност заради натрупалия на дълбоки преспи сняг. Снежната покривка е доста дебела и нестабилна. Планинарите ги очакват минусови температури - до минус 12° на 2 000 метра височина и бурен вятър от северозапад.

Пътната мрежа е проходима при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътищата в по-голямата част на страната са със суха настилка, само на места са заснежени и заледени. От пътната агенция уверяват, че обработват и опесъчават опасните участъци.

Затворени остават проходите "Златишки", "Твърдишки", "Върбишки", "Троянски".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.