1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нивото на река Дунав при Видин днес се е повишило с 30 см

Нивото на река Дунав при Видин днес се е повишило с 30 см

Снимка:

Вълна от 3-4 метра, която да ни застраши с наводнения, не е възможна

Нивото на река Дунав при Видин днес се е повишило с 30 см и сега е 490 см. При Ново село повишението е повече от половин метър, но това е нормално за сезона, съобщават от местната хидростанция.

В резултат на обилните валежи в Централна и Западна Европа нивото ще се покачва и през следващите дни, но не се очаква да премине границата от 7 метра и половина, когато се вземат първите превантивни мерки. По информация на "Морска администрация" вълна от 3-4 метра, която да ни застраши с наводнения, не е възможна. Няма и високи подпочвени води, работи само една отводнителна помпена станция при с. Арчар, съобщи БНТ.

"Наводненията, които стават в Европа, са по горното течение на Дунав - на 1 000 км и повече, така водата ще се разлее. Очакваме леко повишаване около 40 - 50 см в близките дни. Опасност за град Видин и околните населени места няма, хората могат да бъдат спокойни!" - заяви старши инспектор Димчо Горанов, началник на Оперативния център при Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.