1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нона Караджова: Твърденията на БСП за корупционна схема с пари по ОП "Околна среда" са неверни

Нона Караджова: Твърденията на БСП за корупционна схема с пари по ОП "Околна среда" са неверни

Снимка:

Социалистите обявиха, че 700 млн. лв. ще бъдат отклонени през следващата изборна година

Като абсолютно неверни определи твърденията на БСП екоминистърът Нона Караджова. Социалистите обявиха, че правителството подготвя корупционна схема с пари по оперативна програма "Околна среда". От БСП обясниха, че идеята е 700 млн. лева да бъдат отклонени и изхарчени по различни направления през следващата изборна година.

„Те от началото на 2007 година до средата на 2009 година, тоест почти три години от старта на програмата имат разплатени 45 млн. лв. и договорени средства в размер на 750 млн. лв. Две години и половина по-късно ние имаме разплатени 550 млн. лв., тоест 11 пъти повече и имаме договорени 4,2 млрд. лв.", коментира министърът на околната среда, цитирана от Дарик радио.

По думите на Караджова, за да има по-голямо разплащане по програмите, трябва да има строителство на ВиК мрежа, пречиствателни станции за отпадъчни води, депа и съоръжения за оползотворяване на отпадъци.

Към началото на 2009 година от Европейската комисия са спрени проекти за над 1,2 млрд. лв., които е трябвало да се преработят изцяло, обясни Караджова. Тя уточни, че това са били проекти на стойност между 40 и 100 млн. лв., за които е необходима дълга подготовка, за да отговорят на изискванията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.