1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нощ на прилепите в Сливен

Нощ на прилепите в Сливен

Откриването на изложба със снимки ще бъде разделено в две части

Зелени Балкани и дирекцията на Природен парк "Сините камъни" организират на 25 септември в Сливен Нощ на прилепите, съобщава dariknews.bg. Събитието ще се проведе в дирекцията на природния парк от 11:00 до 15:00 часа, като за целта екипът на Зелени Балкани е подготвил презентации, прожекции на клипове за прилепите, конкурс за прилепно изкуство, рисуване с тебешир, ателиета за направа на прилепни маски и др.

Изложба със снимки от различни кътчета на България ще се състои от 12:00 ч., пред Художествена галерия "Димитър Добрович" на бул. "Цар Освободител", №13. Тя е по идея на две доброволки от Латвия, които са част от екипа на Радио Е-волюция и отбелязва края на доброволческата им служба в България. Изложбата се състои от снимки, правени по време на опознавателните им пътешествия в нашата родина и същевременно е част от Дните на Европейското наследство, които започнаха на 24 септември и се отбелязват в 50 различни европейски държави.

Откриването на изложбата ще бъде разделено в две части, в рамките на които гостите ще могат да се запознаят за кратко с латвийската и португалската култури. Събитието се провежда с подкрепата на Художествена галерия "Димитър Добрович" и Сдружение "Блян за романтика, цветя и космос".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.