1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Нова велоалея от 3 километра и половина ще изгради столичната община

Нова велоалея от 3 километра и половина ще изгради столичната община

До края на година в столицата ще има веломрежа от 35 км

Нова велоалея от 3 километра и половина ще изгради столичната община в София. Трасето ще е по бул. "България" от пресечката с бул. "Гоце Делчев" до НДК с отклонение към музея "Земята и хората". Така велосипедистите ще имат непрекъсната връзка до Южния парк и бул. "Цар Борис ІІІ", предаде Стандарт нюз.

Общинската комисия по транспорт одобри предложението на зам.-кмета Любомир Христов да бъдат отпуснати 1.3 млн. лв. от Столичния приватизационен фонд за изграждане на новата велоалея.

Предстои решението да бъде гласувано от Столичния общински съвет, след което ще се обяви обществена поръчка за изпълнител. Това лято ще бъде готово трасето от надлез "Надежда" до Орлов мост, както и това  Люлин. Така до края на година в столицата ще има веломрежа от 35 км.

Общината за втора поредна година пуска безплатна автобусна линия до местността Златните мостове на Витоша. Още в събота 30 юни автобусите ще тръгнат от 9 и 10 ч. от стадион Васил Левски. Междинни спирки на бул. "Гоце Делчев" и на Дендрариума. Връщането ще е от 17 и 18 ч. от Златните мостове. Безплатният автобус ще се движи всяка събота и неделя и през празничните дни. Проектът се финансира от "Лидл България".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.