1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Няма да се допусне недостиг на средства в НИМХ-БАН

Няма да се допусне недостиг на средства в НИМХ-БАН

Дейностите на института са предмет на финансиране и от рамкови научни програми на ЕС

Няма да се допусне недостиг на средства в НИМХ-БАН за изключително важните дейности на института, свързани с всекидневието на всички. Това заяви министърът на околната среда и водите Нона Караджова пред журналисти.

Тя участва в официалното отбелязване на 150 години от началото на метеорологичните измервания в България и 120 години от създаването на Българската метеорологична служба, днес НИМХ-БАН, в столичния хотел "Радисън".

Дейностите на института са предмет на финансиране и от рамкови научни програми на ЕС, могат да бъдат предмет на финансиране и от оперативни програми, и по двустранни сътрудничества, отбеляза Караджова. Tя допълни: Убедена съм, че ще успеем да съчетаем всекидневната работа, която се финансира от държавния бюджет, с важните научно-изследователски дейности, които ще се финансират по международна линия.

Заместник-председателят на НС Екатерина Михайлова посочи, че институтът трябва не само да бъде подпомаган, но и да не се възпрепятства дейността му. Михайлова пожела хубави и верни прогнози. Не си даваме сметка колко много усилия и труд стоят зад няколкоминутна прогноза за времето, коментира тя, цитирана от БТА.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.