1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Няма замърсяване на въздуха в град Казанлък

Няма замърсяване на въздуха в град Казанлък

Не съществува опасност за здравето на хората в региона на завод „Арсенал" след възникналото тази сутрин запалване в завод 3

Няма замърсяване на въздуха в град Казанлък и не съществува опасност за здравето на хората в региона на завод „Арсенал" в град Казанлък след възникналото тази сутрин запалване в завод 3, съобщават от пресцентъра на РИОСВ.

До 10.00 ч. не са отчетени превишения на нормите, характеризиращи качеството на въздуха в района на оръжейницата.

Извършват се измервания на площадката на дружеството с апаратура на Гражданска защита, които от вчера при първия възникнал инцидент, както и днес, не показват отклонения от нормите.

Също от късните следобедни часове, на мястото на инцидента в „Арсенал" е разположена апаратура на Регионална лаборатория - Стара Загора, която следи нивата на фините прахови частици-основен замърсител при възникнали пожари, предаде Дарик радио.

РИОСВ-Стара Загора осъществява непрекъснат контрол на качеството на въздуха. Отчетените стойности и от най-близко разположената автоматична стационарна станция от системата за мониторинг на въздуха - в село Ръжена, също не показват превишения на нормите на контролираните показатели и не съществува риск за здравето на хората.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.