1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Обсъждат бъдещото строителство на регионалното депо за отпадъци в Благоевград

Обсъждат бъдещото строителство на регионалното депо за отпадъци в Благоевград

По покана на кмета Атанас Камбитов министър Нона Караджова ще посети града

По покана на кмета Атанас Камбитов министър Нона Караджова ще посети Благоевград. Двамата ще проведат работна среща днес, 28 юни 2012 г., от 15.30 ч., на която ще обсъдят възможностите за реализиране на проекти по Оперативна програма „Околна среда”, както и бъдещото строителство на регионалното депо за отпадъци.

Същия ден от 17,00 часа министър Караджова ще участва в изнесено заседание на парламентарната комисия по околната среда и водите заедно със заместник-министрите Евдокия Манева и Ивелина Василева. Ръководният екип на МОСВ ще представи пред депутатите информация за състоянието и перспективите в областта на управление на отпадъците и пречистването на отпадъчните води в курортните комплекси и районите за спорт, туризъм и реакреация на територията на област Благоевград. Заседанието ще бъде председателствано от председателя на комисията Искра Михайлова. 

На следващия ден – 29 юни 2012 г., петък, от 9 ч. министър Нона Караджова и кметът на града Атанас Камбитов ще подпишат договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект „Реконструкция на градска пречиствателна станция за отпадъчни води и изграждане на водопровод и канализация по бул. „Пейо Яворов” в Благоевград”. Проектът е на стойност над 7 милиона лева от Оперативна програма „Околна среда”. Церемонията по подписването ще се състои в зала 101 в сградата на община Благоевград.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.