1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Обсъждат проблемите на дърбодобивната дейност в Ловешка област

Обсъждат проблемите на дърбодобивната дейност в Ловешка област

Предлагат електронна система за осведомяване между общините и Регионалната дирекция по горите

Проблемите на дърбодобивната дейност в Ловешка област обсъждат представители на всички общини в района. Областният управител на Ловешка област Милко Недялков предлага да се създаде електронна система за осведомяване между общините и Регионалната дирекция по горите. Идеята е, че всяка община в областта трябва да знае кой има законно разрешение за извършване на сеч на дървесина на своята територия, предаде БНР.

Други мерки, които администрацията предлага във връзка с дърводобивната дейност са съвместна проверка на всички контролиращи институции за извършваната дейност на дърводобивните фирми и спешни проверки за състоянието на мостовите съоръжения.

Предлага се също да се отпуснат средства от общините за почистване на коритата на реките.

Според Недялков трябва да се улесни процедурата при извозването и получаването на дървесна и земна маса от почистващите фирми, а също и да се изготви общ доклад до Министерския съвет за необходимите законодателни промени. 

Според инж. Полина Митова от РДГ-Ловеч липсата на контрол по действащия Закон за горите създава предпоставки за незаконната сеч. До момента съставените от горските стражи актове са 416.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.