1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Банско ще внесе в МОСВ инфраструктурен проект на стойност 80 млн. лв.

Община Банско ще внесе в МОСВ инфраструктурен проект на стойност 80 млн. лв.

Предвижда се до 2014 година да бъде рехабилитирана водоснабдителната и канализационната мрежа

До една седмица община Банско внася инфраструктурен проект на стойност 80 милиона лева в Министерството на околната среда и водите. Предвижда се до 2014 година да бъде рехабилитирана водоснабдителната и канализационната мрежа, както и да бъде изградена пречиствателна станция за отпадни води, информира БНТ.

Най-големият проект на общината предвижда подмяна на ВиК мрежата в почти целия зимен курорт. А водите от канализационната мрежа ще се пречистват в станция, за която е предвиден общински терен в края на града. Проектът е бил изработен от предишното кметско ръководство, но е върнат за преработка.

Реално строителните дейности в курорта ще започнат, след като бъде подписан договор с екоминистерството, казаха още от общината. Инвестици с европейски пари за 1 милион лева са предвидени и за предлагане на нови туристически услуги за привличане на повече туристи не само през зимата.

С европейски пари започва рехабилитирането на разкопките Св. Никола, реставрация на Веляновата къща, бившия метох, както и изграждане на посетителски център.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.