1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Берковица търси строител на пречиствателна станция и ВиК мрежа

Община Берковица търси строител на пречиствателна станция и ВиК мрежа

Снимка:

Проектът е финансиран по Оперативна програма "Околна среда"

Община Берковица обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да изгради пречиствателна станция и ВиК мрежа в града. Избраната компания ще трябва да извърши необходимите строително-монтажни работи, включително доставка на материали и въвеждането на обекта в експлоатация.

Проектът "Проектиране и строителство на ПСОВ и строителство на ВиК мрежа на гр. Берковица", финансиран по Оперативна програма "Околна среда", е част от Интегрирания воден проект за цялостна реконструкция на канализационната система в града. Стойността му е близо 16.5 млн. лв. без ДДС, а срокът, в който изпълнителят трябва да извърши строителните дейности, е 18 месеца.

Поръчката е за инженеринг - проектиране и строителство и предвижда рехабилитация главни водопроводни клонове; рехабалитация на 4700 метра второстепенна водопроводна мрежа; рехабилитация 5000 метра водопроводна мрежа общо (включително главни водопроводни клонове и второстепенна водопроводна мрежа); сградни водопроводни отклонения – 2328 метра. Ще бъдат и изградени 3300 метра главни канализационни колектори; 7700 метра второстепенна канализационна мрежа; над 11 хил. канализационна мрежа; 3000 метра сградни канализационни отклонения, както и пречиствателна станция за отпадъчни води за 14 250 еквивалент жители. Изпълнителят трябва да извърши и авторски надзор по време на изпълнението на строително-монтажните дейности и обучение на персонала, пише Градът.bg.

Кандидат-изпълнителите могат да участват както самостоятелно, така и в обединения. Всеки кандидат трябва да заяви дали при изпълнението на поръчката ще използва подизпълнител, какъв ще бъде неговият дял и дейностите, които ще извършва.

Икономическите и финансовите изисквания към кандидатите са общ оборот от търговска дейност за предходните три години не по-малко от 30 млн. лв. без ДДС и специализиран оборот от строителство и проектиране от 15 млн. лв. Според условията оферти могат да подават изпълнители, които притежават финансов ресурс за изпълнение на поръчката в размер на 3 млн. лв. Също така всеки кандидат трябва да е изпълнил договори за сходни дейности през последните пет години.

Ще бъде избрана икономически най-изгодната оферта, като с най-голяма тежест - 50 точки - е техническото предложение. Цената формира 30% от оценката, а управлението на риска - 20%.

Офертите на кандидатите ще се приемат до 17:00 часа на 26 юли, а ще бъдат отворени в 10:00 часа на 29 юли.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.