1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Бургас стартира мащабна кампания по пролетно почистване

Община Бургас стартира мащабна кампания по пролетно почистване

Дейностите ще продължат до 31 май

Община Бургас стартира мащабна кампания по пролетно почистване. По традиция екологичната инициатива ще обхване както кварталите на града, така и всички съставни селища на общината.

Дейностите предвиждат ръчно и машинно почистване на териториите за обществено ползване, почистване на регулите, дъждоприемните шахти, крайпътните терени, плажните ивици, събиране и изнасяне на строителни, едрогабаритни и растителни отпадъци.

В рамките на кампанията по почистване ще бъдат поставени първите 500 кафяви кофи за биоразградими /хранителни/ отпадъци. Те ще обхванати заведенията за обществено хранене, големите магазини за хранителни стоки, пазарите и тържищата.

Община Бургас призовава всички граждани, учебните и здравни заведения, административни служби, търговски обекти и производствени предприятия да се включат активно в инициативата и заедно да почистят своите домове, тавани, мазета, офиси, междублокови пространства, дворове и градинки.

Старите мебели, едрогабаритните и строителни отпадъци от ремонти в домакинствата могат да бъдат предадени на Консорциум "Титан Бургас" безплатно, след подаване на заявка за извозването им на тел. 056/852 337.

Изхвърлянето на  строителни  и едрогабаритни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци или поставянето им до тях представлява нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на община Бургас и подлежи на санкция. При спазване на срока в графика, няма да бъдат налагани глоби за нерегламентирано замърсяване, но след този период екоинспекторите ще осъществяват проверки и ще налагат санкции.

Желаещите да се включат в пролетното почистване могат да получат безплатно чували и ръкавици в общинска дирекция "Околна среда" на ул. "Шейново" 24 /ет.2, ст.201/, от сградата на съответната административна дирекция или кметство по местоживеене. Раздаването на чувалите ще започне от 27.03.2017 г. Освен тях Община Бургас осигурява и извозване на събраните отпадъци.

Дейностите по пролетното почистване ще продължат до 31 май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.