1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Бяла Слатина ще е с обновена водна инфраструктура до март 2015 г.

Община Бяла Слатина ще е с обновена водна инфраструктура до март 2015 г.

Общата стойност на проекта е в размер на 22 848 633 лв.

До март 2015 се очаква да приключи "Интегриран проект за водния цикъл на град Бяла Слатина". Изпълнението е поверено на дружество по ЗЗД "Райкомерс Аква Дизайн Арема". Договорът е на стойност 21 838 382 лв. Строителният надзор се изпълнява от "Пловдивинвест" АД, пише stroitelstvo.info.

Дейности стартираха преди близо девет месеца, в края на април м.г.  С реализацията на проекта се изграждат пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ), довеждащ път до пречиствателната станция с дължина 1,062 м, довеждащ електропровод до ПСОВ (вкл. и трафопост) – външно ел. захранване 20 kV с обща дължина 1,417 м, водопровод до ПСОВ с дължина 828.5 м; прави се реконструкция на водопроводни клонове по трасето на канализационни, които са предвидени за подмяна, реконструират се канализационни клонове, които компрометират експлоатацията на ПСОВ. Проектът предвижда възстановяване на пътната настилка по улиците, по които ще се изграждат нови или ще се подменят стари канализационни клонове и ще се реконстриурат водопроводи с дължина 9,382 м.

По проекта ще се извърши и доставка на машини и съоръжения - основни елементи на пречиствателната станция за отпадъчни води. Асоцииран партньор на община Бяла Слатина по проекта е "ВиК" ЕООД, гр. Враца. Общата му стойност е в размер на 22 848 633 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.