1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Добрич с приз за „Най-прозрачна общинска администрация”

Община Добрич с приз за „Най-прозрачна общинска администрация”

Снимка:

Общинската институция е партньор на юбилейното 20-то Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него“

На тържествена церемония в София „Фондация за прозрачни регламенти” връчи за четвърта поредна година своя приз за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в четири категории. Под аплодисментите на присъстващите областни управители, кметове и много гости преминаха както лауреатите на миналогодишните награди, така и новите носители на приза. Осъществявайки приемственост и спортсменско съревнование, наградените получиха великолепни статуетки, изработени от скулптора Райнис Гелов, от ръцете на миналогодишните победители и други официални гости на церемонията.

Общинска администрация Добрич е тазгодишният носител на приз в категория „Най-прозрачна общинска администрация”. Боряна Андрева – директор на Дирекция „Административно-правна”, която представи община Добрич на тържествената церемония, получи статуетката от Общинска администрация Бургас, която й я отне преди една година. Оспорваната конкуренция между двете общини Добрич и Бургас отново размени притежателя на приза.

За „AGRO.BG” г-жа Андреева потвърди ползотворната работа на общината с „Добрички панаир“ АД и обяви готовността на общинската институция и тази година да бъде партньор на юбилейното 20-то Международно изложение „Селското стопанство и всичко за него“ в СК „Простор“ град Добрич в дните от 28 август до 1 септември.

Други носители на призове в отделните категории на „Прозрачни регламенти“ бяха:

  • Областна администрация Търговище – носител на приз в категория „Най-прозрачна областна администрация” получи статуетката от Областна администрация Варна, двукратен носител на приза.
  • Общинска администрация Добрич – носител на приз в категория „Най-прозрачна общинска администрация” получи статуетката от Общинска администрация Бургас, която й я отне преди една година. Оспорваната конкуренция между двете общини отново размени притежателя на приза.
  • Областна администрация Бургас – носител на приз в категория „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” получи статуетката от Областна администрация Търговище, която тази година по убедителен начин грабна статуетката в категория „Най-прозрачна областна администрация”.
  • Общинска администрация Козлодуй – носител на приз в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” получи статуетката от Общинска администрация Стара Загора, като също затвърди имиджа си в тази категория след една година и се очертава като общината с най-много и най-добри практики за партньорство с неправителствения сектор.


Класирането в категории „Най-прозрачна областна администрация” и „Най-прозрачна общинска администрация” бе извършено от комисия с председател Мария Славова (доц. доктор по право от Юридическия факултет на СУ ”Св. Климент Охридски”) и членове Златина Михайлова-Карова (ръководител звено "Проектна дейност и център за трансфер на технологии" в НИС на СУ ”Св. Климент Охридски”), Веселка Иванова (експерт ”Европейски проекти” към НСОРБ), Мария Игова (управител на Агенция "Еврика" ООД, специализирана в сферата на социално-психологически изследвания), Петър Стоянов (управител на Институт за управление на програми и проекти, управител на фондация ”Проф. Джон Атанасов”, председател на Управителния съвет на ”Българска асоциация на микропредприятията”) и Маргарита Дойчинова (ст. репортер в програма „Хоризонт” на БНР).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.