Община Добрич се включва в инициативата „Часът на Земята”

Събитието ще се състои на 23 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа

Община Добрич се включва в инициативата „Часът на Земята”, съобщиха от пресцентъра на общината. В знак на съпричастност към идеята на „Часът на Земята” на световната природозащитна организация WWF в Добрич на 23 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”, на храмовете „Света Троица”, „Свети Георги” и част от парковото осветление в тези райони. Добрич се присъединява за пети пореден път към международната инициатива „Часът на Земята”, в която традиционно заявяват своята подкрепа редица институции като МОСВ, МИЕТ, посолства, международни и национални бизнес и медийни партньори.

Инициативата започва през 2007 г. в Сидни, Австралия, където 2,2 милиона домакинства и фирми са угасили осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата. През 2008 г. това събитие става глобално движение с повече от 100 милиона участници в 35 държави. През 2009 г. в "Часът на Земята" са се включили един милиард души в 4189 града в 88 държави. През 2010 г. "Часът на Земята" е подобрил рекорда си, защото в инициативата са участвали 126 държави и територии и близо 1,3 милиарда души в повече от 4000 града, 56 столици, 8 от 10-те най-големи метрополиса в света, сред които Лондон, Ню Йорк, Париж, Москва, Токио, Пекин, Делхи, Сидни, Найроби, Рио де Жанейро, както и станцията „Дейвис” в Антарктика. През 2011 г. "Часът на Земята" подобри рекорда си, като в инициативата се включват вече 135 държави и територии. Участваха повече от 5200 града и над 1,8 милиарда души по цял свят.

През 2012 г. "Часът на Земята" отново постави рекорд, след като 6950 града в 152 държави и територии участваха официално и угасиха осветлението си за 60 минути. През 2012 г. "Часът на Земята" премина под мотото „Аз правя, ти действаш“. Целта беше да покажем, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем. "Часът на Земята" се разрастна и стана една от най-сериозните световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните промени.

Община Добрич призовава гражданите на 23 март да изгасят осветлението си за 1 час точно в 20.30 часа и по този начин да дадем своя принос в борбата с климатичните промени.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.