1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Кюстендил ще поиска находището с минерална вода за безвъзмездно ползване

Община Кюстендил ще поиска находището с минерална вода за безвъзмездно ползване

Свободният лимит от минералното находище е 17,72 литра в секунда

Община Кюстендил ще подаде заявление в Министерство на околната среда и водите (МОСВ) за предоставяне на право за безвъзмездно ползване и управление на минералната вода. Това заяви Васил Иванов, председател на Общински съвет-Кюстендил, предаде Агенция "Фокус".

На предстоящата сесия, насрочена за 31 януари, съветниците ще гласуват искането за безвъзмездно ползване и документите ще бъдат изпратени в министерството.

„Идеята е да се включим в срока, тъй като следващата възможност е 31 януари 2012-та година. Ние сме на становището на общинска администрация, че трябва сега да получим това разрешение за ползването на минералната вода, за да може кметът да изпрати своето становище”, каза Васил Иванов. Според него по този начин ще бъдат увеличени приходите за община Кюстендил, които ще бъдат от такси за ползване на минералната вода, както и от евентуалните концесии. Общинският съвет ще има възможност да определя по какъв начин може да бъде отдавана минералната вода на граждани, фирми и организации. Свободният лимит от минералното находище е 17,72 литра в секунда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.