1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Костенец ще управлява две находища на минерална вода

Община Костенец ще управлява две находища на минерална вода

До този момент още пет общини са подали заявления за предоставяне за управление и ползване на общо 14 находища на минерална вода

Министър Нона Караджова подписа първите две решения, с които на община Костенец се предоставят безвъзмездно за управление и ползване находищата на минерална вода, изключителна държавна собственост, "Костенец" и "Момин проход", съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Решенията са публикувани на интернет адреса на МОСВ: www.moew.government.bg , ключова тема "Води". До този момент още пет общини са подали заявления за предоставяне за управление и ползване на общо 14 находища на минерална вода, изключителна държавна собственост.

Това са общините: Велинград (за находища "Драгиново" и "Велинград-Каменица"); Бургас ("Бургаски минерални бани"); Свищов ("Свищов" и "Овча могила"); Столична община ("Овча купел", "София-Център", "София-Баталова воденица", "София-Железница", "София-Лозенец", "София-Надежда", "София-Свобода" и "София-Панчарево" и Димитровград ("Меричлери").


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.