1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Левски ще инвестира 43,7 млн. лева за нова водна инфраструктура

Община Левски ще инвестира 43,7 млн. лева за нова водна инфраструктура

Проектът ще се реализира по Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г."

Община Левски ще инвестира 43,7 млн. лева за подобряване на водната инфраструктура, съобщават от общинския пресцентър. На 15 април кметът на Община Левски Георги Караджов е подписал с Министерство на околната среда и водите договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ. Тя ще бъде използвана за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води и доизграджане на ВиК мрежата в град Левски.

Проектът ще се реализира по Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г.", съфинансирана от Кохезионния фонд. Чрез проекта ще се подобри екологичната инфраструктура в Левски и ще се намали замърсяването на река Осъм, която е част от националната екомрежа НАТУРА 2000. Срокът за изпълнение на проекта е 42 месеца, като се предвижда строителството на обектите да приключи до средата на 2014 г.

По проекта е предвидена реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа в Левски с цел присъединяване на нови жители към канализационната система на агломерацията и постигане на 100% обхват на населението в града. Ще бъдат проектирани и доизградени 4 922 м нова канализационна мрежа и реконструирани 7 834 м. от вече съществуващата.

Ще бъдат доизградени два колектора, за да се прехвърлят отпадъчните води от Промишлената зона чрез помпена станция и да се включат към друг колектор. Предвидено е преустановяване на заустването на отпадъчни води във водоприемниците - стари корита на река Осъм.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.