1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Община Несебър няма да издава разрешения за алейна търговия на територията на Стария град

Община Несебър няма да издава разрешения за алейна търговия на територията на Стария град

Мярката се въвежда след редица препоръки от ЮНЕСКО за опазване уникалния изглед в града

От следващото лято община Несебър няма да издава разрешения за алейна търговия на територията на Стария град, съобщи местната управа.

Предложението за това е направено от кмета Николай Димитров и гласувано с пълно единодушие на сесия на общинския съвет. Мярката се въвежда след редица препоръки от ЮНЕСКО за опазване уникалния изглед в града.

"Надявам се гражданите да разберат, че общественият интерес винаги е преди частния и да последват примера ни. Несебър е световна ценност и трябва да го опазим непокътнат, а местните жители имат водещата роля в опазването и устойчивото ползване на града- паметник", каза след гласуването градоначалникът, цитиран от "Дневник".

Тази година общината се съобрази и с други препоръки от ЮНЕСКО – премахна светещите и шарени реклами и чадъри от улиците на Стария град и прие общи правила за уеднаквяване на чадърите за следващото лято. По инициатива на водещи фирми за безалкохолни напитки уличните хладилни съоръжения вече ще бъдат с облика на мелницата, изработени специално за Стария град.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.